Bulgursallad med fetaostfylld kyckling
1 kycklingfilé per/pers
Bulgursallad:
Bulgur
Grönsaksbuljong
Majs
Tomat
Salladslök/rödlök
Gurka
Bönor
Fetaoströra:
Fetaost
Matyoghurt
Svartpeppar
Färsk basilika
Färsk persilja
Dressing:
Rapsolja
Vinäger
Citron
Salt
Svartpeppar
Salladskrydda
Senap
Bulgursallad:
Bulgur
Grönsaksbuljong
Majs
Tomat
Salladslök/rödlök
Gurka
Bönor
Fetaoströra:
Fetaost
Matyoghurt
Svartpeppar
Färsk basilika
Färsk persilja
Dressing:
Rapsolja
Vinäger
Citron
Salt
Svartpeppar
Salladskrydda
Senap
Instruktioner:
1. Börja med att se till att du har tinade kycklingfilér för det blir lite svårt om dom är frysta.
2. Koka bulgurn enligt instruktionerna och anpassa till antalet portioner. Koka med en tärning grönsaksbuljong.
3. Mosa fetaosten med en gaffel och tillsätt resten av ingredienserna. Lägg till ingredienserna tills du är nöjd med smaken på röran. Det behövs inget salt i röran i och med att osten är salt.
4. Skär Kycklingfilérna nästan rakt igenom men inte helt. Lägg i en klick av fetaoströran och sen över i en ugnsform med rapsolja. Om du har rör kvar när alla filérna är klara så lägg lite av röran på filérna. Sätt sedan in formen i ugnen på ca 200°.
5. Blanda till dressingen tills att ni tycker att det smakar bra men ta det lugnt med senapen då det gärna tar över mycket av de andra smakerna.
6. Hacka upp grönsakerna i passande storlek och lägg det tillsammans med den kokta bulgurn i en skål. Häll över dressingen och smaka av. Efter ca 20-25 minuter borde kyckligen vara klar då är det bara att servera! Om du tycker att det är lite tort så kan du ha lite matyoghurt till.
Jag tyckte att detta blev riktigt gott och det är dess och utom nyttigt!
Smaklig måltid!
2. Koka bulgurn enligt instruktionerna och anpassa till antalet portioner. Koka med en tärning grönsaksbuljong.
3. Mosa fetaosten med en gaffel och tillsätt resten av ingredienserna. Lägg till ingredienserna tills du är nöjd med smaken på röran. Det behövs inget salt i röran i och med att osten är salt.
4. Skär Kycklingfilérna nästan rakt igenom men inte helt. Lägg i en klick av fetaoströran och sen över i en ugnsform med rapsolja. Om du har rör kvar när alla filérna är klara så lägg lite av röran på filérna. Sätt sedan in formen i ugnen på ca 200°.
5. Blanda till dressingen tills att ni tycker att det smakar bra men ta det lugnt med senapen då det gärna tar över mycket av de andra smakerna.
6. Hacka upp grönsakerna i passande storlek och lägg det tillsammans med den kokta bulgurn i en skål. Häll över dressingen och smaka av. Efter ca 20-25 minuter borde kyckligen vara klar då är det bara att servera! Om du tycker att det är lite tort så kan du ha lite matyoghurt till.
Jag tyckte att detta blev riktigt gott och det är dess och utom nyttigt!
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback