Pasta med skinksås
Super enkelt och snabbt!
Du behöver:
Pasta
Skinka
Gul lök
Grönsaksbuljong
Matlagningsgrädde
Mjölk
Smör
Svartpeppar
Basilika
Hur:
Börja med att börja koka upp vatten till pastan, glöm inte att salta vattnet lite plus lite olja. Under tiden vattnet kokar upp så kan du hacka löken och sedan steka löken lätt i smör i en stekpanna.
Lägg i pastan i vattnet. Strimla skinkan, jag använde ICAs extrarökta skinka. Lägg i skinkan i stekpannan och tillsätt lite grädde och mjölk, mängden beror på hur många portioner du gör och hur "såsig" du vill ha det. Sedan är det bara att tillsätta buljongen, pepparn och avsluta med lite basilika. Om du vill ha såsen tjockare så kan du tillsätta lite majsstärkelse eller liknade.
Tillslut är det bara att sila av vattnet från pastan och lägga i pastan i stekpannan och blanda om. KLART!