Time for me to say goodnight

Storstäder tar mycket energi. Efter en heldag i flipflopp på sten och betonggolv så är mina fötter, vader och knän rätt ömma. Dock så har det varit en riktigt bra dag!!

Så nu säger jag Godnatt och släckerlampan Och bäddar ner mig i dessa mjuka hotell lakan!


Our last night in Bangkok

Då var det sista natten här i Bangkok. Vårt plan går kl 1 imorgon natt. Så vi har iallafall hela dagen imorgon till att shoppa och sedan få plats med allt i väskan. Ikväll så tog vi sky train till flygplatsen för att säga hejdå till min faster som skulle åka hem en dag tidigare. Blev ju lite fel med flygbiljetterna då det först var meningen att vi skulle flyga hem på natten mellan fredag och lördag men istället blev det torsdag-fredag... Blir bra att ha helgen till att bli av med jet laggen.

Imorgon blir det mer shopping. Först ska vi tillbaka till central world för Emelie ska köpa en jacka. Efter det ska vi åka till siam square för att kolla i lite andra affärer. Finns otroligt mycket här. Dock så blir man lite snål när det står 1500 baht även om det bara är 375 kr. Kalkylatorn på mobilen är igång hela tiden. Imorgon ska jag fokusera på att hitta toppar och converse! Toppar är det som man använder flest av men ändå så känns det som att jag köper nått onödigt. Det är då det är bra att ha lilla mamsen och pappsen som säger att man ska köpa.

Här kommer en bild på dagens och gårdagens shopping!


Big, Bigger, Biggest

Nu har vi spenderat fem timmar på ett köpcentrum och några tusen baht! Vi var på central world och det var enormt!! Sex våningar med allt man kan tänka sig! Forever 21 affären må ha varit den största affären jag någonsin varit i. När man trodde att man hade sett allt i affären så dök det upp en ny del av affären. Tror att jag sammanlagt har provat över 30 plagg i den butiken. Efter att vi hade spenderat den första 1,5 timman inne där så gick vi vidare till zara, mango, topshop, adidas, Nike m.m. Fikade även på starbucks två gånger. Det är där bilden är tagen. Spännande eller vad säger du Emma?

Det slutade med att jag kom till hotellet med en kavaj, ett par jeans, en bh, ett par leggings/byxor och ett par högaaaa klackskor som jag är helt kär i!


Shop till you drop

09.19 står klockan på här i bangkok och vi har precis käkat frukost. Snart ska vi ta en taxi bort till siam square och central world plaza. Förhoppningsvis så går shoppingcenter lite bättre idag än igår. Men där ska det iallafall finnas riktiga butiker. Ser fram emot forever 21!!


Rysningar!!

Jag såg nyss en kackerlacka! Tydligen så hör de till en storstad i tropikerna.. Känns som att jag inte kommer sova nått alls efter detta. Om det finns en så finns det flera.. Tur att man har en pappa som kan komma och fånga den!

Såg även Olivias fina kommentar och jag saknar er med!!


Pain after a long day!

Då var man äntligen tillbaka på hotellet efter en lång runda på stan! Shoppingcenterna är sjukt stora bara att de finns inga riktiga affärer utan bara flera tusen små "hål i väggen" som har kläder. Två problem med det bra: man kan inte prova kläderna och de finns bara i en storlek.. Så där blev det ju inte nån shopping om man säger så..

Men det blev så himla långt att gå. Min familj i en storstad är som gjort för vätskebrist och kramp i fötter/vader. Så nu ska jag ta ett skumbad så att min blodcirkulation kommer igång.

Emma tog denna bilden till dig, tänkte på dig när ja gick förbi!


Temples, jewelry and bags..

Kl närmar sig fyra här i Bangkok och vi ligger på taket och tar vara på de sista timmarna sol. Det bästa med taket är att det blåser. Nere på gatorna är det riktigt varmt. När det var som varmast stod temperaturen på 40 grader!

Dagen bestod av att vi tog en kanalbåt till gamla stan, en resa som var mycket speciell.. Sedan tog vi en tuktuk runt olika tempel i stan. Idag var det även taxfree på vissa exportvaror. En av dessa var juvelsmycken. Vi fick åka till två olika juvelfabriker här i Bangkok där man först fick se hur de togs fram och sedan hur de slipades. Sedan kom man in i ett enormt showroom. Där visa de upp alla smycken. Det fanns allt! Halsband, ringar, armband, örhängen, klockor m.m. Diamanter, rubiner och safirer i flera olika färger. Emma du hade älskat de!! Jag tror att jag Hr provat ca 40 ringar idag!! Så mycket guld, silver och stenar som glimmar! Diamonds is a girls best friend, right?!

Det hela slutade med att både jag och Emelie köpte varsin ring. Man fick med certifikat och allt så om de går sönder så ska man tydligen genom Thailands ambassad kunna få de lagade.

Nu ska ja fortsätta sola! Sen blir det shopping!


Exploring bangkok today!!

Hejsan svejsan!!
Kl är tjugo över åtta här och jag har precis käkat pannkakor med lönnsirap till frukost! Rätt nice.. Dock så var jag inte så himla glad över att klockan ringde kl sju.. Men så blir det när det är så mycket stad men så lite tid!

Måste rusa!!


Bangkok!!

Efter en lång och skumpig bilresa från Koh Chang till bangkok så är man rätt gött trött. Så ikväll fick det bli en väldigt kort tur på stan för att äta och sedan tillbaka till hotellet. Vi bor på hotellet Ramada D'MA mitt i bangkok och än så länge så stortrivs vi! Det finns pool på taket, gym, spa och restauranger. Tror att vi ska ta och prova room service bara för att.

Imorgon ska vi upp tidigt för att åka och kolla på det kungliga palatset och dess tillhörande tempel. Innan så ska jag försöka masa mig upp lite tidigare för att prova gymmet. Måste ju prova allt hotellet har att erbjuda!

För er som inte har instagram så kommer en bild på Bangkok!


By the pool!

Vaaaaarmt!!
Steker vid poolen, tror att hela jag kommer smälta bort snart.. Men ja klagar inte för de bränns på ett bra sätt! Kl är halv ett här nu och snart blir det lunch.

Man kan säga att cola, iste och sodavatten räddar en i denna värmen. 35 grader står termometern på och det känns!

Lite sent inlägg då blogg.se inte ville samarbeta men det får gå ändå!


Thailand!

Så va klockan halv 12 här. Vad gör ni?! Fixar er för fest? Bakar? Äter? Ja ska snart sova!

Imorgon är det sista dagen här på ön innan vi drar till Bangkok. Detta betyder att fettet kommer steka imorgon! Det gäller att passa på när man kan! Dock så kommer solskyddet vara på hela tiden för ja vill ju inte bli rynkig.. Vi har pool på taket på hotellet i Bangkok men då ska vi ju hinna shoppa oxå. Så imorgon kommer det vara en evighetsstafett mellan poolen, solstolen och havet imorgon!

Kram!!


Thailand!!

Thailand levererar! Dagarna består utav sol och bad. Man varvar mellan poolen och havet. Då och då kommer en kypare förbi solstolarna och frågar lite tyst "u wnt somting to driiiiiink?" Då blir det oftast ice tea eller pineapple blending. Maten är sjukt god! Ris, nudlar, kyckling, bläckfisk, räkor, cashewnötter, chilli, lime m.m.
Mesans klockan är typ 11 i Sverige är kl 5 här och vi ska snart dricka lite paraplydrinkar innan vi åker till white sand beach!

Puss på er!!


Våfflor

Tar en liten paus från uppsatsskrivandet


Done!

Eller nästan iallafall, försöker begränsa mig så mycket som det går.
Så i väskan finns det nu:
- Underkläder
- 2x bikini
- Baddräkt (används som body)
- Klänning
- Shorts
- Linne
- BH
- Schampo & balsam

Ganska stolt! Dessa saker får plats i inner delen där man öppnar väskan så hela det stora utrymmet är tomt. Plats för shopping! Det som är kvar att lägga ner nu är ett par skor och lite hygienprylar.


Klara, färdiga, PACKA!!


My body needs a hero, come and save me

Hello!
Onsdag (snart torsdag)
3 dagar tills thailand
1 prov avklarat
1 prov och 1 inlämning kvar
Sovmorgon till 12 tack vare att man är klar med idrotten
En mattelektion
Ingen privatekonomi
Börja packa resväskan
Köpa ansiktskräm med spf
Köpa tofsar
Köpa linsvätska
Skriva klart historian

Lite saker som måste göras bara!

Bless your soul

Måndag
5 dagar tills thailand
En stor säng
6 kuddar
2 täcken
1 katt

Ganska mysigt faktiskt.
Jag har parkerat i mitten av sängen och brett ut mig så mycket jag kan.
Morgondagen kommer bestå av mattehandledning, idrottsredovisning
macaronsbak, plugg och (äntligen) ett body combat pass!

Nighty night!

Ett avsnitt av ponnyakuten och sedan sova!

Clean teen

Lite oth nostalgi på den rubriken.
Dock så syftar jag mer på att bokstavligt talat vara ren.
Shampoo
Balsam
Skrubb
Raklödder
Venus embrase
Vichy face wash
Vichy ansiktsvatten
Vichy ansiktskräm
Nivea hudlotion

Har inte uppdaterat på ett tag nu för jag har inte haft nått att skriva om.
Vart hemma från skolan i tre dagar och bara sovit och pluggat..

Känner mig rätt så redo för veckan nu.
5,5 dagar kvar tills planet går från landvetter till arlanda
arlanda till bangkok.
2 prov och en inlämning.
Om det inte har kommit upp massa nya saker det vill säga..

Var i gbg igår med syrran och emelie.
Där mötte vi upp brorsan och hans sambo och käkade sushi.
På resturangen hade dom ett rullande band där de ställde alla rätter.
Man betalade för antalet talrikar.
För mig blev det 6 vilket är lika med 12 bitar.
Kunde klämt ner några mer om ja känner mig rätt.
Men budgeten är låg nu innan thailand.



Cupcakes

Cupcakes, minicupcakes and miniminicupcakes


Feeling sorry for my self

Hatar att vara sjuk.
Helt plötsligt "prosit" och halva jag flyger ur näsan.
Mysigt va?
För att må bättre så äter ja glass och dricker te.
Gräddglass med chokladkross såklart.
Kollar på lite hotell i london oxå.
Bara för att lixom.
Tror att det blir en liten weekend dit efter sommaren.
Shoppa, english breakfast, sight seeing och party!

Hot and cold

Såhär känner jag mig just nu.
Dock inte lika söt.

Matteprov och snuva..

Förra veckan hade jag en liten runda med feber men det gick över och då tänkte jag att åhh va bra att det gick över så snabbt. Detta fick jag snabbt äta upp. Nu ligger jag i sängen med nässpray och näsdukar..
Hatar att vara snuvig. Man måste ju alltid vara berädd på att få fram näsdukar.
Funderar på att göra lite te och äta lite glass.
Ungefär som alla andra dagar...
Tänk positivt!
11 dagar!

Matteprovet idag tror jag att jag iallafall fick g på. Vilket är det jag sattsar på.
Sista sidan va dock ett stort "whaaat?" men de va vg/mvg så de va bara att lämna in!
Nu är det bara att tagga till nationella för att sedan vara klar med matte!
Can't wait for it to be over!

Caffeine

Kaffe med mannagrynsgröt får bli min lunch för dagen!


Honey and chocolate

The med honung och glass med chokladkross.
Fortsätt plugga, fortsätt plugga!


Matteplugg

Detta kommer troligtvis hända imorgon under geometridelen av matteprovet.
Olivia?

Tea and candy

Tar mig en pluggpaus med lite lakrits och te.
Rätt så mysigt.
Gosa ner sig under en filt.
Persika och mango te.

Boost me!

Söndag.
5 februari.
13 dagar kvar till thailand.
27 dagar tills emma får sin starbucksmugg.

Känner mig rätt så sliten idag.
Tror att ja kommer göra det tills thailand.
Men för att orka med plugget resten av kvällen så fyller jag på.
I vattenflaskan är det berocca boost och till det ett äpple.
Hoppas på att detta kan hålla mig vaken ett tag.
En samhällstenta att skriva klart och lite matte.
Riktigt roligt liv jag lever nu känner jag.

Kom nyss på att jag oxå ska bränna en skiva till idrotten.
Jag, lovisa och emma ska göra en fin liten dans.
Dock så måste den bli gjord snabbt i och med att både jag och lovisa ska åka utomlands.
Men emma är glad ändå!
I och med att jag nu har nämnt emma tre gånger i detta inlägg så blir det en passande bild till det.

The day after yesterday

Haloj!
Igår va det 18års fest för emelie vilket var himla trevligt.
Först var det middag med tjejerna och sen kom det lite killar.
trevligt trevligt!
För mig blev det nyktert igår också så det är härligt att inte vara bakis idag!

Om 14 dagar åker jag och emelie till thailand!
Istället för att köpa en present till henne här i sverige så ska jag bjuda henne på en spa-dag i thailand.
Tror att det kommer bli jätte mysigt!
Massage, manikyr&pedikyr, lunch, lite drinkar osv..

Tänkte att jag skulle tagit lite bilder igår men ja la kameran på bänken och sen låg den där resten av kvällen tyvärr..
Får se om nån annan har bilder från kvällen.

P.S. tror att ja har precis som min pappa en förkärlek till rolexklockor.
Synd att de kostar en förmögenhet bara...

ice cream

Kvällens pluggfika: Glass!!
Sort: gräddglass med krossad choklad
Musik: One direction
Ämne: Religion
Humör: trött
Längtan: thailand

A bit sleepy

Försöker hålla mig vaken så att jag kan sova bra denna natten.
Enligt min far så har jag dåliga sovvanor..
Så det blir att lägga sig tidigare idag.
Jag gillar inte när M och P är oroliga så då får man göra sitt bästa för att undvika det!

Att vara förkyld och skoltrött är ingen bra kombo..
Att vara tröttare än vanligt när man har två uppsatser att skriva klart är inte en bra.
Inte heller så kul att veta att efter de uppsatserna är klara så har man en till att skriva.
Plus matteprov och italienskaprov..
Längtar bara tills den lördagen om 17 dagar då jag kommer vakna upp och den första tanken kommer vara att "jag åker till thailand idag"
Att lämna detta kalla väder, alla lager kläder, skola och allt annat!
Två veckor som man bara kan koppla av på!

Det är bara till att kämpa dessa veckor som är kvar!!



Not that good

Vaknade imorse med feber och halsont..
Så det fick bli en sovmorgon med mycket te.
Ska snart till skolan för geo prov..
Sen lite thailandplanering med emelie!
Bara 17 dagar kvar idag!
Ska bli så skönt att åka till värmen!


RSS 2.0