bareMinerals på Beautybay.com

Idag så pratade jag och en kompis om olika produkter osv. Hon sa det att hon hade provat att gå tillbaka till en budget foundation efter att hon hade använt bareMinerals foundation. Vet att väldigt många är helt sålda på bareMinerals och dess produkter, men de är väldigt dyra. På kicks går en foundation från bareMinerals på 450 till 500 kronor, ett start kit kostar nästan 1000 kronor.
 
Men det finns ställen som säljer bareMinerals till ett mycket bättre pris! På beautybay.com kostar ett start kit 420 kr alltså över halva priset billigare än på kicks. En foundation kostar mellan 200 till 357 kronor på samma hemsida vilket också skiljer sig ganska mycket från priset i butiker.
 
Beautbay.com fraktar fritt över hela världen men i och med detta så tar frakten i vissa fall några dagar längre än vad det hade gjort annars. De har massa olika märken som varierar från smink till hårprodukter. Värt att kolla på tycker jag. Här är en länk direkt till bareMinerals hos beautybay.com
 

Shopping i Göteborg

Som jag nämnde i inlägget innan detta så var jag igår i Göteborg och shoppade lite. Tänkte visa produkterna och sen om 1-2 veckor när jag har provat dem så berättar jag lite mer utförligt om produkterna. Alla dessa produkter kommer från Body Shop.
 
Body Shop - Aloe Gentle Facial Wash
135 kr
För känslig hud. Ska lösa upp smuts och makeup.

 
 
Body Shop - Aloe Calming Toner
135 kr
För känslig hud. Alkoholfritt ansiktsvatten som förbereder huden för att kunna absorbera fuktighetbevarande.
 
Body Shop - Aloe Soothing Day Cream
189 kr
För känslig hud. Fuktighetsbevarare som gör huden mjuk och len. Skyddar och vårdar känslig hy.
 
Body Shop - Elderflower Cooling Eye Gel
89 kr
Svalkande och fuktighetsbevarande gele. Förebygger puffighet runt ögonen.
 
Body Shop - Vitamin E Face Mist
125 kr
Snabb uppfräschare. Går att fixera smink med. Fuktighetsbevarande och skyddande.
 

Gothenburg update

Idag så drog jag och familjen till Göteborg för lite shopping och shopping fick det bli! För det första så hade jag tänkt att gå in på Åhléns City och köpa en foundation på MAC men självklart så fanns den inte i min färg. Dock så måste jag säga att hon som hjälpte mig i affären var himla trevlig, även om jag var på Åhléns så rekommenderade hon att beställa hem produkten i rätt färg från kicks. Så pluspoäng för bemötande där! Sedan kan jag också säga att det är värt att gå dit för att få en färg utprovad och sedan be om ett litet prov för att prova hemma om produkten passar för dig.

Detta tycker jag är väldigt stor skillnad till make up store där jag nästan känner mig som en inkräktare i deras affärer. Sedan finns det så klart undantag men generellt så tycker jag att man får ganska dåliga vibbar hos MUS. Tur att deras produkter är bra!

Det fick även bli en tur på body shop för nya ansiktsprodukter, en ögonkräm och en face mist. Visar produkterna bättre senare från datorn. Känns väldigt bra att ha köpt en ögonkräm då jag har känt mig så svullen runt ögonen det senaste. Självklart kommer det komma upp recensioner på dessa produkter.

Även om jag inte bloggar om kläder så måste jag bara tipsa lite snabbt om emmaus. Det är en secondhand butik som säljer alla möjliga kläder och liknande till otroligt bra priser. Jag köpte tre tröjor och ett par jeans och detta gick på lite över 400kr. Mycket kläder för pengarna!


Pre Party Makeup Music

Jag vet inte hur det är med er men min vardagssminkning är ganska basic så det är oftast innan en utekväll som kreativiteten får ta över. Detta brukar så utspela sig på förfesten eller kanske förfesten innan förfesten.. I alla fall så måste man ju ha musik vid dessa tillfällen, så kan man dansa lite under tiden.
 
Jag vet inte hur det är med er men av någon anledning så blir sminkningarna mer kreativa ju mer tid som går, undra varför.. haha. Ne men lite drinkar har ju aldrig skadat se bara till så att du fortfarande har sinnet för mängd kvar så att du eller den du sminkar inte ser ut som en färgpalett. För att ni ska kunna dansa och ha kul under era förfester eller när ni nu sminkar er så har jag gjort en liten Pre Party playlist på spotify.
 
Det är en ganska blandad lista med inte allt för mycket house (svårt för mig att inte ta med det, jag älskar bas) då jag tänker att det kan vara bra att spara det till själva festen. Dessa låtar är lagom dansvänliga och framförallt lätta att lära sig så att man kan sjunga med! BÄSTA! Från nytt till gammalt.
 
Länk: Pre Party

Make-up on Youtube

Mycket av de tekniker och produkter som jag använder när jag sminkar mig eller någon annan har jag lärt mig genom att kolla på "tutorials" på youtube. Det finns många bra och också många mindre bra. Jag tänkte länka ett par "kanaler" som jag tycker gör riktigt bra videos.
 
1. Dustyohunter - Denna killen tycker jag är riktigt härlig, han är annorlunda och visar både produkter och olika sminkningar. Han använder ganska mycket av de lite dyrare märkena så det är kanske inte relevant att köpa alla produkter han pratar om. Han försöker vara ganska opersonlig när han presenterar nya produkter men han lyckas inte så bra med det, låter irriterande men jag gillar det!
 
 
 
2. Makeupgeek - För det första: denna tjejen är lite för glad hela tiden, lite irriterande men jag antar att hon verkligen gillar det hon gör. För det andra: hon är en hejare på smink och allt där till, hon har till och med startat ett eget sminkmärke i USA. Till skillnad från Dustyohunter så använder hon smink från alla möjliga prisklasser från "drugstore" vilket är budjet till "high end" vilket är de lite dyrare. Det finns alternativ till alla plånböcker.
 
 
3. Leighannsays - Väldigt amerikansk tjej som riktar in sig på "drugstore brands" vilket är bra för oss som går i skolan osv. Hon är lite som Makeupgeek väldigt glad hela tiden men på ett bättre sätt. Hon gör både tutorials och produkttester och hon gör dem bra.
 
 
4. Gossmakeupartist - Höjdare på allt vad contour och highlight heter! Ser sjukt ut till en början men när det är klart är det sjukt snyggt. Han är i min smak lite torr, alltså väldigt seriös mest hela tiden, kan kanske tar sitt jobb riktigt seriöst eller så fattar inte jag hans humor. Det märks att han jobbar som makeup-artist på sättet han jobbar. Ger tips till många olika kategorier vilket jag tycker är bra.
 

Mac bara Mac

De senaste dagarna har jag kollat väldigt mycket på Mac produkter. Mac är ett stort kosmetikaförtag som i princip har allt som man kan behöva. Det är ett dyrt märke så det är lite därför jag inte har köpt något än så länge. Många makeupartister använder Mac just för att de har ett väldigt brett sortiment och för att deras smink ska ha en väldigt bra kvalité.
 
Jag har varit fast i Make Up Store ett bra tag nu och jag gillar verkligen många av deras produkter men jag känner att det kan vara roligt att ha lite andra alternativ i samma prisklass. Mac är precis som MUS ett lite dyrare märke så de går oftast inte att hitta inne i en vanlig affär. Vet dock att Mac finns på Åhlens City och på internet. Förhoppningsvis börjar kicks snart sälja Mac i butiker precis som de numera gör med MUS. Jag tror att det är bäst att börja med märket hos en återförsäljare, då man kan få hjälp med nyanser och liknande.
 
Prudukter från mac som jag kan tänka mig att lägga pengar på:
 
1. Face and Body Foundation
Detta är en vattenbaserad foundation som har en lätt till medelhög täckning. Konsistensen på produkten ska vara rätt så tunn vilket jag föredrar när det kommer till foundation. I och med att den inte har full täckning så kan det vara bra att komplettera med en bra concealer. Jag tycker själv att det är rätt så obekvämt med en allt för tjock foundation. Produkten ska verka vårdande för huden, hålla länge och vara vattenfast. Det som jag tycker är bra med denna foundationen och många andra från Mac är att man inte ska behöva fixera foundationen med puder. I och med att de är vattenbaserade så ska det räcka med att låta produkten torka lite på ansiktet innan man fortsätter med rouge osv. Istället för att använda puder som jag brukade göra så har jag numera istället "blotting-sheets" eller "blotting-papers" för att matta ner min T-zon. Den ska även gå bra att använda på kroppen, om du vill jämna ut hudtonen eller liknande.
 
2. Prep+Prime Skin Refined Zone Treatment
En primer som är gjord för T-zonen i ansiktet. De delarna av ansiktet som jag själv har mest problem med. Produkten är oljefri och ska dölja synliga porer samtidigt som den kontrollerar olja och glans. "Skapar en osynlig, lång matt finish" sounds good to me!
 
3. Fix +
Jag har nämnt den förrut. Och jag kommer göra det igen om jag känner mig själv rätt. Det är som sagt en spray som du använder för att fräscha upp ansiktet. Jag har dock hört att den inte riktigt håller måttet när det gäller att "sätta" sminket men ändå så får den bra kritik. Den får det för att den känns väldigt uppfriskande, eller om du till exempel råkar lägga lite mycket puder på ansiket så kan du spraya med Fix + och ditt ansikte är inte längre överpudrat. 
 
 
 
 
 

How to: Simple Eyes with Red Lips

Något som är riktigt snyggt är röda läppar! Det är så enkelt och snyggt så att man inte behöver så mycket annat.
 
Här är en riktigt enkel look: Börja med att lägga din grund så att själva ansiktet är klart. Lägg Make Up Stores Pink Frost eller en liknande färg på ögonlocket för att ljusa upp området lite. Ta sedan din favorit Eyeliner och lägg längst fransraden. Applicera massor av mascara så att dina fransar blir långa och fina. Efter detta är det bara läpparna kvar. Börja med en Lipliner för att läppstiftet ska ha något att fästa på och för att det tillför yttligare lite färg. Ta sedan ditt röda läppstift och applicera antingen med pensel eller med själva stiftet. Här använde jag Lumene Smile Booster Lipstick i färgen Pure Red.
 
Tänk på: När du har tänkt att ha exempel röda läppar kom då ihåg att göra så lite som möjligt med resten av ansiktet. Fokusen ska vara på de röda läpparna.
 
 

How to: Smokey Eyes

Steg 1: Börja alltid med en Eyeshadow primer! Då ser du till att din make up sitter hela dagen/kvällen. Efter primern lägg en ljus ögonskugga i ögonvrån och på en tredjedel av ögonlocket, detta ger ett mer vaket intryck och kommer vara en bra kontrast till de mörkare skuggorna. Här har jag använt Make Up Stores Microshadow i färgen Pink Frost, en lite creméfärgad skugga med lite skimmer i.

Steg 2: Nu är det dags att lägga till en mörkare skugga. Jag valde en skugga som är lite grå/brun i färgen, det är samma typ av ögonskugga som i steg 1 fast i färgen Monty. I detta steget gäller det att lägga på rätt så mycket färg på ögonlocket, bry dig inte om att det ser lite konstigt ut nu för i nästa steg ska vi blanda så spara inte på krutet när du lägger på skuggan!
 
Steg 3: Efter steg 2 så är skuggan än så länge väldigt kantig och ojämn. Nu gäller det alltså att blanda, jag använde en Blending Brush från Elf för detta steget. Här kan du reglera själv om du vill att skuggningen ska bli ljus genom att blanda ut mycket av skuggan eller om du vill ha det lite mörkare genom att bara blanda lite runt kanterna. Jag valde att behålla ganska mycket av färgen då jag gjorde denna sminkningen för en kväll, för en dag hade jag nog blandat ut lite mer.
 
Steg 4: Dags att gå in med den mörkaste ögonskuggan. Denna ögonskugga ska vara längst ut på ögonlocket för att lägga till djup markering av ögat. Jag använde en mattsvart ögonskugga från Isadora, just den ögonskuggan säljs inte längre men det finns många märken som har sina egna varianter. Anledningen till att jag valde en mattsvart skugga är för att jag tycker att det är lättare att arbeta med än varianter mer glitter eller skimmer. Sen blir det väldigt snyggt att bryta av de två tidigare skimriga skuggorna med en matt. Lägg skuggan med en lite mindre och tätare borste och blanda sedan ut skuggan lite med borsten som du blandade den tidigare skuggan med.
 
Steg 5: Nästan klart! Måla en tunn linje med Eyeliner längst fransraden. Välj själv om du vill göra en vinge eller inte, jag valde bara att gå ut väldigt tunt.
 
Steg 6: Nu är det bara böja fransarna och att ösa på med massa mascara, här använde jag Lancôme Hypnôse Mascara. Så lätt att göra och så snyggt!
 
 
 
 
 
 
 
 

Clump Defy Mascara före och efter


Vill prova!

För några veckor sedan hittade jag en produkt som jag tycker verkar vara väldigt intressant. Produkten har inget fast namn utan kallas lite olika saker av olika märken, allt från Set Spray till Face Mist. Det finns många olika sprayer på marknaden men jag har fokuserat lite på de som man ska ha över sminket. Tänkte visa er lite olika alternativ! Dessa alternativ är också i olika prisklasser så att man kan välja om man vill spara eller slösa.
 
1.
Mac - Fix +
Mac kallar den för en "bubblande vattendos av vitaminer och mineraler". Den innehåller grönt te och gurka som ska verka lugnande för huden och ska vara energigivande genom doften av Sugi (en asiatisk växt). Jag hittade denna produkt genom youtube från en tutorial.
Kostar ca 185 kr
(Bild från kicks hemsida)
 
2.
Urban Decay - Make up set spray Dew Me
Urban decay är ännu inte så vanligt här i sverige. Kanske börjar det dyka upp mer och mer nu när affärer som Sephora börjar öppna här. Denna spray beskrivs som återfuktande och lätt. 
Kostar ca 200 kr
(Bild från beautybay.com)
 
3.
Body shop - Vitamin E Face Mist
Beskrivs som uppfriskande, återfuktande och skyddande. Med doft av rosenvatten.
Kostar 125 kr
(Bild från body shops hemsida)
 
4.
Elf - Studio Makeup Mist & Set
Fylld med massa vitaminer och mineraler, även aloe vera, grönt te och gurka finns i produkten. Ska se till så att ditt smink sitter hela dagen.
Kostar ca 45 kr
(Bild från elfs hemsida)

Budgetfavoriter från Elf

Vissa produkter kan man eller vill inte lägga så mycket pengar på. Man kanske inte kommer använda det så ofta eller kanska helt enkelt vill spara på pengarna. Då är Elf ett jättebra alternativ. Elf står för eyes, lips & face och är ett engelskt budgetmärke. De har massor av olika alternativ när det kommer till smink.
 
De flesta av produkterna ligger mellan 15 och 50 kronor, självklart finns det undantag. De har olika prisklasser för olika serier, serien som är den billigaste kallar dem för "essentials" och sen har de en studio och en mineral serie som är lite "dyrare". Jag tänkte visa några av mina favoriter från detta märke.
 
1.
Studio Stipple Brush
Denna borsten kan jag nästan inte leva utan, den är så bra. Jag använder den för att applicera foundation och det kan inte bli enklare. Man använder borsten lite som man använder en puderborste, produkten appliceras genom små cirkulerande rörelser tills man har fått det resultatet man vill ha. Det är lätt att bestämma om man vill ha ett tunt eller ett lite tjockare lager. Sedan är den riktigt mjuk också!
Den kostar ca 45 kr
(Bild från elfs hemsida)
 

2.
Essentials Blending Eye Brush
En till borste, jag vet.. men dom är riktigt bra och denna använder jag så fort jag använder ögonskuggor. Den blandar jättebra och får dina skuggningar att bli riktigt fina. Den är mjuk och fluffig vilket gör att du kan blanda ut dina ögonskuggor utan problem.
Borsten kostar ca 17 kr
 
(Bild från elfs hemsida)
 
3.
Essentials Shine Eraser
Dessa små "ark" är så användbara om man som jag blir glansig i ansiktet. Man tar ett ark och tryker det mot de områdena som du vill matta ner. Du blir matt och pappret tar glansen. Dessa bär jag med mig i plånboken så att så fort jag ser att jag börjar bli lite glansig så kan jag snabbt fixa till looken.
Dessa kostar ca 17 kr
(Bild från elfs hemsida)
 
4.
100 pc Eyeshadow Palette
Denna palett innehåller 100 stycken olika ögonskuggor i de flesta färger du kan tänkas behöva. Väldigt smidigt att ha alla dina ögonskuggor på ett ställe. Finns i matta ögonskuggor eller skimriga ögonskuggor.
Kostar mellan 80-160 kronor
(Bild från elfs hemsida)

Vill ha just nu

I och med att jag studerar och inte jobbar så är inte min budjet så stor. Dock så kan man inte säga det samma om skönhetsbranchen. Det kommer nya spännande saker hela tiden och ja, alla får helt enkelt inte plats i min budget. En vinst på lotto hade suttit fint kan man säga!
Här är ett par produkter som jag hade köpt om jag hade haft råd.

 
1.
Estée Lauder - Idealist Skin Refinish
Denna lilla mirakelprodukt ska i princip göra allt jag vill ha gjort. Små skönhetsfel minskas, synliga porer, rödhet, torrhet och feta områden ska försvinna. Hur bra låter inte det?!
Produkten ska användas under din ansikskräm precis som andra serum.
Den är dock en riktig dyrgrip... Om serumet gör alla de saker som den säger att den ska göra så kan der nog mycket väl vara värt det med det är väldigt mycket pengar.
30 ml för 655 kr alternativt 90 ml för 935 kr
(bild från kicks hemsida)
 
2.
Urban Decay - Naked Palette
Den ultimata paletten för ögonskuggor i naturliga färger. I paletten finns 12 olika ögonskuggor som går i färgerna guld, burn eller grå. Med dessa färger kan man göra så många olika sminkningar, både diskreta för dagtid och lite mer utmanade för kvällen. 
Så många har snackat om denna palett sen den kom ut och ska vara riktigt bra.
På beautybay.com blir den din för 375 kr
(bild från beautybay.com)
 
3.
Too Faced - Shadow Insurance
En ögonskuggsprimer som ska se till att dina skuggor sitter hela dagen lång.
Finns i flera varianter beroende på vad man ska använda för produkter. Orginalet fungerar till både puder och blöta ögonskuggor.
Kostar 180 kr på beautybay.com
(bild från beautybay.com)

Tips: Shampoo & Balsam

Dove Intense Repair Shampoo & Balsam
Nu på vintern så siktar jag in mig på produkter som tillför fukt.
Detta gäller även mitt hår.
Jag tycket att dessa produkter fungerar väldigt bra och kommer användas flitigt här resten av vintern.
Kommer inte riktigt ihåg va de kostar men ska kolla upp detta!

Vintertorr hud

Nu på vintern så har jag så sjukt torr hud. Men för några veckor sedan upptäckte jag något nytt!
Polynesia Monoi Miracle Oil från Body Shop.
 
Det en olja som man kan ha i badet, smörja in sig med efter duschen, ha i håret eller använda den som massageolja. Jag använder den efter duschkräm i duschen. Det tar ett litet tag för huden att ta till sig oljan så att jag använder oljan på kvällen när jag har tid att låta huden ta upp produkten. Jag använder främst produkten på mina ben och armar då det är där jag är som torrast. Den luktar lite blommigt men ändå inte för mycket.
 
Först blev jag lite tveksam till oljan då det står att den innehållet kokosolja, jag har inget emot själva kokosoljan men jag tycker att lukten av det är fruktansvärd. Men som tur så luktar den inte det minsta av kokos. Tror även att denna produken kan vara bra på sommaren efter solning när kroppen behöver mycket fukt.
Den kostar 175 kr för 150 ml.
(bild från body shops hemsida)

Mina topp 5 produkter (smink)

1.
Concealer!
Vi känner väll alla till denna vid detta laget?
Make up stores fantastiska cover all mix.
Skulle gissa på att denna produkt är en av de som säljer bäst ur deras sortiment. Jag kan knappt leva utan den!
Det är många andra märken (viva la diva, KICKS etc.) som har utvecklat liknande produkter men de kommer inte upp i samma klass som orginalet.
Formulan är lite torr till en början vilket gör att man lätt tror att den är svårarbetad. Det är den inte, det gäller bara att jobba lite med den. Jag tycker att den är lättast att applicera med fingarna (RENA!) för att man då kan värma upp produkten lite. Genom att dra lång eller ringfingret i den önskade färgen fram och tillbaka i några sekunder så blir den mer lättarbetad. Jag tycker att den fungerar bäst under din foundation men det går också väldigt bra att kompletera över. Jag kan erkänna att priset är lite väl saftigt (från 265 kr) men den håller väldigt länge och den är värd det!
(Bild från Make up stores hemsida)
 
2.
Foundation!
Lite a och o när det gäller smink, om man inte har mirakelsnygg hy från början det vill säga.
Ett tunt och jämnt lager foundation i rätt färg är alltid en bra grund till restan av din look. Jag använder även här en produkt från Make up store. Deras Matt Foundation, den är vattenbaserad vilket betyder att den inte tillsätter olja till ansiktet vilket är bra om man som jag har kombinerad/oren hy. Den är lätt att applicera och lämnar ett matt resultat. Jag föredrar att applicera den med Elf's Studio Stipple Brush. Jag pendlar mellan färgerna Vanilla och Olive, nu på vintern går vanilla åt mest. Denna foundation kostar från 245 kr vilket kan kännas tungt i plånboken men jag tycker ändå att det är värt att lägga lite mer pengar på produkter som du har i hela ansiktet.
(Bild från Make up stores hemsida)
 
3.
Ögonbryn!
Jag är besatt av ögonbryn.
Känns inte alls bra om jag glömmer att fixa dem.
På denna fronten lägger jag som tur inte alls lika mycket som på de två tidigare produkterna. Till mina ögonbryn använder jag något så simpelt som en ögonbrynspenna från H&M. Den är så lätt att använda, det kommer med en liten borste som du kan blanda ut färgen med eller bara lägga hårstråna rätt. Den kostar ynka 30 kr?! Det är bara att fylla i dina bryn med pennan tills du har fått till den form som du vill ha dem i. Jag burkar även avsluta med lite eyebrow fix (också från H&M) för att få det att hålla extra bra.
Ett riktigt KAP!
(Bild från H&Ms hemsida)
 
4.
Mascara!
Tyvärr så är jag även här väldigt förtjust i en lite dyrare variant.
Jag har ganska länge använt Lancôme's mascaror. De är riktigt bra, de är enkla att arbeta med och har funkat riktigt bra för mig. Formulan är mild också vilket passar mig som använder linser hela tiden. Det finns säkert budgetvarianter som kommer upp i samma klass men jag har inte hittat den mascaran än. Sedan är det också så att mascaran har en viss "lyx-känsla" över sig. Den känns exklusiv och är väldigt stilren precis som resten av Lancôme's sortiment. Mascaran finns i ganska olika varianter beroende på vad man vill få ut av sin mascara. Jag varianterna Hypnôse (se bild nedanför), Hypnôse Doll Eyes och Virtuôse.
De kostar från 315 kr.
(bild från kicks hemsida)

5.
Rouge!
Eller blush som det också kan heta, är en väldigt bra sak att ha i necessären. Det ger lite mer färg och definition till ansiktet. Det finns oändligt med olika nyanser beroende på vad man vill ha för någon finish. Det finns rouger med matt finish och andra varianter med skimrig finish. Välj det du trivs bäst med! Jag föredrar en rouge med en matt finish just för att jag jag har lätt att bli glansig i ansiktet. Om du därimot känner att du är motsatsen så kan en rouge med skimrig finish lyfta din look. Jag använder en rouge från Make up store, den heter Blush i färgen Lush. Det är en ganska korallrosa färg som nästan går åt det orangea hållet (vilket verkligen inte syns på bilden). Jag tycker att denna färgen ger mig en liten antydan till färg på kinderna så att man inte ser så platt ut. Jag använder dock väldigt lite av produkten för att inte få två rosa sträck på kinderna. Rougen kostar från 155 kr.
(bild från Make up stores hemsida)

My skin care routine

Jag byter ständigt ansiktsprodukter. Så fort jag har gjort slut på produkterna så köper jag nya från ett nytt märke. Jag har kombinerad till oren hy så jag brukar hålla mig inom den sektorn. Jag har provat massa olika märken allt ifrån Neutrogena till Vichy.
 
Just nu provar jag Body Shops Tea Tree produkter. Jag har en face wash, ett ansiktsvatten/toner och en ansiktskräm. Ansiktstvätten och ansiktsvattnet kostar 95 kr/styck och ansiktskrämen kostar 105 kr/styck. Jag tycker att priset ändå är rimligt för produkterna, det är ansiktskrämen som sticker iväg i priset lite.
 
Produkterna luktar lite speciellt men inte på ett dåligt sätt. Ansiktstvätten tycker jag fungerar väldigt bra, den tar bort smink och mattar ner oljiga partier i ansiket. Ansiktsvattnet som kommer efter känns väldigt fräsch på huden men den torkar ut lite för mycket enligt mig. Så den använder jag bara på kvällen innan jag går och lägger mig.
 
Sist och också minst är ansiktskrämen. Den faller mig inte riktigt i smaken. Den är inte alls så återfuktande som den behöver vara efter de tidigare två stegen. På kvällen brukar jag använda den men på morgonen innan jag sminkar mig funkar den inte. Efter att ha tvättat ansiketet och sen gått på med ansiktskrämen så får sminket inget att fästa vid och blir ojämnt, så på morgonen använder jag min Neutrogena pink grapefruit moisturiser som är mycket bättre under smink.
 
Om ni funderar på att köpa produkterna så tycker jag definitivt att ni ska prova, det är inga dåliga produkter. Jag tycker i alla fall att ni ska prova ansikttvätten. Sedan så finns det också många fler produkter i serien än de tre som jag har provat så man kan komplettera med fler produkter om man vill!


 (bilder från bodyshops hemsida)

What's new

Shoppade lite på kicks idag efter skolan. Det blev en ny mascara och ett läppstift.
 
Max factor Clump Defy Mascara
175 kr
(Klubbpris: 145kr)

Clump Defy ska ladda dina ögonfransar med volym samtidigt som den separerar och definerar ögonfransarna. Den nya Anti Clump-borsten är Max Factors helt nya klumpfria borste. Mascaran byggs upp genom
lager-på-lager. Finns i färgerna svart och lila.
Vad tycker jag om produkten?
Vid första lagret är mascaran rätt så "klen", det gäller att bygga upp lagren för att få till den önskade volymen. Jag kunde ganska lätt applicera 5 lager innan marcaran började klumpa sig. Tänk på att se till så att även de innersta ögonfransarna är ordentligt böjda, annars "orkar" de inte riktigt hålla upp mascaran.
 
Jag tycker definitivt att mina fransar fick mer volym men framför allt blev fransarna väldigt långa. Så för er som har lite kortare ögonfransar är denna mascaran ett kap!
 
En sak som jag tycker drar ner betyget lite är att formulan inte känns så mild. Det sticker lite i ögonen precis efter man har applicerat mascaran. Jag använder linser nästan varje dag så jag vill gärna ha något som känns skonsamt just i ögonområdet. Men samtidigt så kan man kanske inte förvänta sig allt från en mascara som ligger i 150 kronors prisklassen.
Ska försöka fixa lite före- och efter-bilder på resultatet så att ni kan se.

 
KICKS Lipstick
99 kr
Färg: Moccachino
 
Läppstift från kicks egna märke med samma namn. Ska återfukta läpparna och ha lång hållbarhet. Innehåller vårdande oljor som ska ge en behaglig och återfuktande känsla i upp till 6 timmar. Kommer i 15 nyanser som passar både dag och kväll. Är även fri från parabener.
 
Vad tycker jag om produkten?
Jag är faktiskt ganska imponerad över detta läppstift. I och med att det är ett budget stift så förväntade jag mig inte allt för mycket med blev som sagt positivt överraskad.
 
Jag köpte läppstiftet i färger moccachino som är en lite mörkare "nude" i färgen, lite åt de rosa hållet. Just när det gäller "nude"-tonade läppstift så föredrar jag att luta lite åt det rosa hållet då jag tycker att det ser så onaturligt ut år det beiga hållet. Alla kommer väll ihåg fjortisperioden då man hade beiga läppar? Hemsk trend! Dock så finns det undantag, vissa människor kan bära upp beiga färger riktigt snyggt.
 
Konsistensen på läppstiftet är rätt så mjuk vilket jag tycker är väldigt behagligt. Jag är så sjukt beroende av lipsyl så om jag har något för tjockt eller för torrt på läpparna så får jag panik. Om man har en av de lite starkare färgerna som röd osv. så skulle jag använda en lip liner under läppstiftet för att undvik att läppstiftet smetar ut sig. På mig kommer det nog inte hålla i 6 timmar men det är för att jag är expert på att ta bort läppstift utan att vara medveten om det.
Ska även ta bilder på resultat på denna produkten.

I will try with some new shit!

Okej..
Jag suger på att uppdatera, blir galen på mig själv men ändå så bloggar jag inte.. MEN NU ska jag försöka att blogga! Har en känsla av att det kommer bli ganska mycket smink i bloggen framöver. Är lite inne i en sådan period nu. Tänkte nämna lite nya produkter och mina favoriter.
 
På nyår sminkade jag lovisa, rebecka och emelie men tyvärr så har jag inte bilder på det. Det suger, de var så snygga. Väldigt kul att bara få fria händer och bara köra på! Ska försöka få snälla lovisa att hjälpa mig med lite bilder osv i och med att hon är grym på foto och har en tillhörande grym kamera.
 
Funderar även på att börja med glossybox. Det fungerar på det sättet att man en gång i månaden får en låda med nya skönhetsprodukter, mycket lockande! Jaja nu kör vi på med bloggandet och ser hur det går denna gången.

RSS 2.0