LONDON

I tisdags kväll kom jag hem från en helt underbar resa till London. Innan jag visar er vad jag köpte tänkte jag skriva lite om själva shoppingen (dvs, priser, utbud, affärer). De principerna som jag tar upp är ungefär samma när det gäller kläder.
 
  • PRISER: I och med att det bor ca 8 miljoner människor i London (exklusive förorterna) så är konkurensen bland affärerna stor. Detta betyder också att utbudet är mycket större än vad det är här i sverige. Därmed också priserna. Ett exempel på detta är Lancomes mascaror. I Sverige får man betala ca 320kr för deras mascaror, i London får man betala 220-240kr för samma mascara. Ett annat exempel är MAC foundations, priset i Sverige är mellan 270-330kr i London är priserna 200-280kr.
  • UTBUD: Jag tog upp lite utbud i första punkten men det finns mer. Här i Sverige så tar de flesta butikerna in de produkterna som de vet säljer, helt logiskt tänkande. MEN i London är användningen av olika produkter mycket större. Människor har inte samma gamla produkter hela tiden, de provar nya produkter från nya märken. Om man går till MAC på åhlens city så har de produkterna som de vet kommer sälja. På MAC som ligger i Selfridge & Co så har de allt, både MAC och MAC pro. Tids nog kommer dessa produkter slå i Sverige också men allt går mycket fortare i London.
  • BOOTS - En stor apotekskedja i Storbritannien. Vet att det låter lite tveksamt med apotek men det är stor skillnad mellan våra och deras apotek. Apotek i Storbritannien säljer inte bara mediciner och oparfymerade hudkrämer utan de säljer i princip allt möjligt. Hygienartiklar, sminkborstar(budget), sminkborstar(high-end), smink(budget), smink(high-end), hårborstar, stylingredskap, stylingprodukter, vitaminer, parfymer, listan är lång!...
  • SELFRIDGE- En stor "Department store" där alla möjliga typer av märken har "departments" där de visar upp och säljer sina produkter. Samma princip som Boots fast mycket mycket större. Här finns alla märken du kan tänka dig plus ett par stycken som vi inte har eller vet om i Sverige. I detta enorma varuhus hittar du inte bara smink utan här finns kläder, väskor, klockor, mat, godis och allt möjligt. Priserna här är lite högre i och med att det är ett "märkesvaruhus".
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0